top of page
Picture1-logo.png
calendar.png

30. SVIBNJA 20H

GLIPTOTEKA HAZU 

31. SVIBNJA 20H

GLIPTOTEKA HAZU 

Yuval Pick

HYDRE

 

calendar.png

Prvi put izveden 2016. godine, Hydre (višeglavo čudovište iz grčke mitologije) je plesna predstava francusko izraelskog koreografa Yuval Picka. 

Izvedba je sastavljen od tri zasebna djela koji se uvijek nanovo prilagođavaju prostoru izvedbe. Pet plesača izvodi tri scene na tri lokacije, a publiku kroz različite prostore vodi izvođač.

 

Koreograf Yuval Pick u predstavi propituje kako razotkriti sjećanje prostora i arhitekture kroz pokret i zvučnu kompoziciju objedinjujući vremenske slojeve akumulirane u prostoru. Kroz fizičku prisutnost plesača i publike prostor se tako transformira i stvara novo iskustvo. 

 

Prvi trio, stvoren na plemenskoj elektronskoj glazbi, pulsira i širi energiju koja oblikuje prostor istinskom vitalnošću. Duo odzvanja otkucajima srca koje udara u ritmu disanja dviju ženskih izvođača. Prostor odzvanja simfonijom sinkopiranja i udarnih pokreta. Putovanje završava kvartetom čije su plesne putanje poput utjelovljenja zvučnih valova, mlazova energije koji se šire kroz prostor.

 

Hydre vas poziva da doživite kolektivno iskustvo rituala u suvremenoj zajednici. 

Koreografija

Yuval Pick

 

Glazba

Matmos, Nico Mulhy, Max Bruckert et Samuel Sighicelli

 

Plesači

Julie Charbonnier Madoka Kobayashi Thibault Desaules Guillaume Forestier Adrien Martins

 

Asistentica koreografa

Sharon Eskenazi

 

Dizajner svjetla

Ludovic Bouaud

 

Redatelj zvuka

Pierre-Jean Heude

 

Kostimografi

Pierre-Yves Loup-Forest et Paul Andriamanana

 

Scenografski savjet

Bénédicte Jolys

 

Produkcija

CCNR / Direction Yuval Pick Centre des Monuments Nationaux

Ulaznice

Puna cijena : 70 kn

 Snižena cijena : 35 kn

(djeca do 18 godina, studenti, grupe, nezaposleni)

 

On line prodaja od 21. svibnja 

 

Prodaja na mjestu događanja 1h prije izvedbe u okviru raspoloživih mjesta

Yuval Pick, koreograf

 

Na čelu Nacionalnog koreografskog centra Rillieux-la-Pape od kolovozu 2011., Yuval Pick za sobom ima dugu karijeru izvođača, pedagoga i koreografa. Školovan u Bat-Dor Dance School u Tel Avivu, pridružuje se Batsheva Dance Company 1991. koju napušta 1995. i započinje međunarodnu karijeru s umjetnicima poput Teroa Saarinena, Carolyn Carlson i Russela Maliphanta. 1999. pridružuje se Baletu Nacionalne opere Lyona, a  2002. osniva svoju vlastitu plesnu grupu The Guests.

Od tada potpisuje djela koja se odlikuju razrađenim pismom pokreta uz pratnju čvrstih suradnji sa skladateljima u kojima ples predlaže ravnotežu koja bez prestanka dovodi u pitanje razliku između pojedinca i grupe. 

2012. kreira djelo No play hero na glazbu skladatelja Davida Langa i Folks za Biennale de la Danse de Lyon. 2016., na zahtjev Nacionalnih spomenika, Yuval Pick stvara in situ projektHydre u Kraljevskom samostanu u Brou-u u okviru projekta Spomenici u pokretu#2. 2018. nastaje koprodukcija djela Acta est fabula u kazalištu Chaillot – Théâtre National de la Danse u Parizu.

institutfrancais.png

Dance Inn Spring 2019 održava se u koprodukciji s Francuskim institutom u Hrvatskoj, u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti - Gliptotekom HAZU, uz potporu Ministarstva kulture RH / Francuskog instituta u Parizu.

___

Dance Inn je mini festival fokusiran na suvremenu plesnu i izvedbenu umjetnost i live art. Festival je zamišljen kao međunarodno tematsko okupljanje u organizaciji kazališne skupine de facto. Prva edicija festivala održana je 2017. godine. Koncept festivala osmislio je Saša Božić koji je i umjetnički direktor festivala. Dance Inn predstavlja inovaciju u shvaćanju festivalske ponude u Zagrebu i Hrvatskoj. Kroz pop up formu festivala udružujemo se s različitim umjetnicima, umjetničkim kolektivima, institucijama i prostorima kako bi i dubinski i horizontalno obuhvatio širu kulturnu zajednicu u kratkom vremenskom trajanju. U 2019. godini organiziramo 3 edicije festivala: Dance Inn Spring, Dance Inn Autumn i Dance Inn Winter, a u sklopu kojih planiramo predstaviti 4 predstava i niz popratnih događanja na nekoliko lokacija u Zagrebu. 

ARHIVA
DANCE INN WINTER 2017          DANCE INN AUTUMN 2017          DANCE INN WINTER 2018 

bottom of page